For non Dutch readers, use the translation app on the right hand side for my old Dutch blogs

Hi there,

Thank you for visiting my blog. Via this digital medium I'm trying to give you a glimpse of my effort to travel the world. On the right hand side there's an overview of where I've been whilst blogging. Hopefully I'll succeed in making you jealous enough to follow me in my footsteps to the places I've blogged about, but also to places I haven't seen yet. Enjoy!

Sven

El Calafate

In de bus van Rio Gallegos kon je het landschap weer goed zien veranderen: van een dor kustlandschap naar bergen met meren. De overgang was wel bijzonder! Het is heel lang dor en droog. 10 km voor El Calafate schieten opeens de bergen uit de grond, ontstaan er meeren en verandert het hele landschap! Hierbij enkele fotos:Vlak voor El Calafate komen de bergen:

In Calafate maar 2 nachten gebleven in het Nakel Yenu Hostel. Erg goed hostel, al moet je wel even lopen van het busstation om er te komen. El Calafate is een bijzondere stad. Het lijkt alsof iedereen hier net de Bever uitloopt! Allemaal GoreTex jassen en outdoor kleding. Overal 4x4 autos met expeditie uitrusting en veel offroad motoren en grote reiskoffers. Het toeristengehalte is helaas erg hoog. Dit heeft ook als gevolg dat iedereen Engels spreekt, waardoor het Spaans praten en oefenen niet echt lukt. In het hostel is het erg gezellig en we koken met een grote groep. We besluiten meteen met zijn alle samen de volgende dag naar de gletsjer Perito Moreno te gaan. Dit is namelijk de enige "atractie" van El Calafate en verder is er hier niet veel te doen..

In de ochtend vroeg vertrokken naar Perito Moreno en bij het uitstappen van de bus was de enorme gletsjer al zichtbaar. Wat een enorma massa aan ijs!! Dit schijnt de enige gletsjer ter wereld te zijn die niet krimpt en juist alleen maar groter wordt. Dit heeft te maken met het collectiegebied waar de sneeuw wordt opgevangen om het ijs van de gletsjer te maken. Door de langzame smeltsnelheid van de gletsjer is dit ook een van de schoonste gletsjers (de meeste gletsjers smelten aan het oppervlak sneller, waardoor het zand en de rotsblokken sneller aan het oppervlak komen en de gletsjer dus zwart kleurt van de stenen). Enkele plaatjes van de indrukwekkende gletsjer (de eerste keer dat ik een gletsjer in het echt en niet op tv zie!):
Helaas hier geen zonnetje. Het weer in Patagonia is een stuk wisselvalliger en het is veel kouder. Gemiddeld is het 15 graden en het waait erg veel hier! In de laatste foto kan je goed het zand en de kleine rotsblokken zien die de gletsjer op zijn tocht meeneemt. Perito Moreno kan in de zomer 4m per dag opschuiven en af en toe breekt er een groot stuk ijs af met een enorm kabaal. Het lijkt dan alsof het omweert. Het park zelf is zeer toegankelijk en je loopt over speciale paden. Dit geeft wel een minder avontuurlijk gevoel, maar met de enorme massa mensen die hier naartoe komen is het wel begrijpelijk.


Na 2 dagen El Calafate stond El Chalten op het programma met een enorm mooi natuurpark waar je goed in kan hiken en kamperen. 


No comments:

Post a Comment