For non Dutch readers, use the translation app on the right hand side for my old Dutch blogs

Hi there,

Thank you for visiting my blog. Via this digital medium I'm trying to give you a glimpse of my effort to travel the world. On the right hand side there's an overview of where I've been whilst blogging. Hopefully I'll succeed in making you jealous enough to follow me in my footsteps to the places I've blogged about, but also to places I haven't seen yet. Enjoy!

Sven

De Navimag

De Navimag! Ooit moesten toeristen smeken om mee te mogen op het vrachtschip tussen Puerto Natales en Puerto Monnt (er zijn namelijk geen wegen in Chili tussen deze twee steden. De enige oplossing is om via Argentinië om te rijden, zie het Google maps kaartje), maar tegenwoordig zijn de schepen zo aangepast dat er ongeveer 200 toeristen mee kunnen. Ik had van meerdere mensen goede verhalen gehoord, dus ik besloot om met de Navimag naar Puerto Montt te gaan. We zouden maandag avond om 19:00 uur bij het schip inchecken en dinsdag ochtend om 04:00 uur vertrekken. Door het slechte weer kon het schip de haven niet in. Na 7 uur wachten was het schip eindelijk klaar en begon het avontuur.


Ondanks dat we pas om 03:30 in bed lagen, werden we om 7:30 door de luidspreker gewekt dat het tijd was voor het ontbijt. We waren op dat moment net de haven van Puerto Natales uit. Na het ontbijt meteen naar buiten gegaan om de prachtige fjorden van zuid Chili te aanschouwen!







Het weer was redelijk goed. Wat bewolking, een zacht windje en regelmatig zon. Vanwege het goede weer besloot de kaptijn een omweg langs twee gletsjers te maken. Prachtig!


Na de lunch (het eten was niet heel bijzonder, maar wel goed) was het tijd voor wat kaartspelletjes. Matt en Peter (2 vrienden uit Canada die na hun pensioen lekker aan het reizen waren) waren niet al te blij dat ze verloren... Ze moesten ieder een zakje koffiepoeder opeten zonder water (de consequenties werden alleen maar erger en Peter moest aan het einde tijdens het ontbijt voor 75 man zijn naam spellen en vertellen waar elke letter voor stond). 


Na het avondeten was het tijd voor een prachtige zonsondergang:


De overige 2 dagen waren vrij identiek: eten, op het dek kijken naar het prachtige landschap, beetje zonnen, kaartspelletjes doen, nog meer eten en uiteindelijk slapen. We hadden enorm geluk met het weer! Af en toe wat bewolking, maar meestal veel zon. We hadden ook gelukig met de dieren: we hebben meerdere soorten walvissen gezien en ook dolfijnen, zeeotters, kwallen en heel veel vogels. Hier wat fotos van de reis:







Af en toe kon je de koeien horen en op de laatste dag waren ze achter op het dek ook een beetje te ruiken:


Naast het dek mochten we ook bij de kapitein op de brug genieten van het uitzicht:


Ik sliep in de een na goedkoopste cabine: 4 bedden met een gedeelde badkamer en geen raam. Bij de goedkoopste klassen sliep je gewoon in de gang en er waren ook luxe kamers. Ik sliep samen met Linda (een meisje uit Canada) in de kamer. De twee overige bedden waren leeg (al sliep er na 1 nacht wel een jonge bij Linda in haar bed...). Dit was onze kamer:

 
Na 4 nachten en 3 dagen kwamen we heel vroeg aan in Puerto Montt. Deze dagen op het schip waren erg leuk en het was altijd lekker gezellig. Dat kan misschien ook komen door de grote hoeveelheid alcohol die was meegenomen.. De omgeving was schitterend en je kon goed zien hoe het landschap van fjorden met sneeuw en bijna geen begroeing langzaam overging in groene bergen met her en der wat sneeuw op een hoog topje. Op het schip was plaats voor ongeveer 200 man, maar er waren nu ongeveer 150 man aan boord. 
Eenmaal in Puerto Montt meteen de bus naar Chiloe genomen aangezien Puerto Montt een "shithole" scheen te zijn. Tijdens de boottocht hadden we het eiland Chiloe al een lange tijd gezien (het eiland is 190 km lang) en het scheen prachtig te zijn.

Helaas zit mijn tijd er weer op. Moet mijn tas voor morgen weer inpakken. Binnekort meer over Chiloe, Pucon, Santiago, San Pedro de Atacama, Salar de Uyuni (Bolivia), Tupiza (Bolivia) en Potosi (wat een lijst waar ik nog niks over heb geschreven...)

Ciao!

No comments:

Post a Comment