For non Dutch readers, use the translation app on the right hand side for my old Dutch blogs

Hi there,

Thank you for visiting my blog. Via this digital medium I'm trying to give you a glimpse of my effort to travel the world. On the right hand side there's an overview of where I've been whilst blogging. Hopefully I'll succeed in making you jealous enough to follow me in my footsteps to the places I've blogged about, but also to places I haven't seen yet. Enjoy!

Sven

Guayaquil en Montanita

Guayaquil is een enorme stad (2.2 miljoen mensen), maar staat niet op veel lijstjes van reizigers. Alleen een klein deel van het centrum en de promenade Malecon 2000 zijn echt de moeite waard. Anne was ondertussen al geland en samen zijn we op pad gegaan in Guayaquil.

Malecon 2000:


Een van de vele leguanen in het park:


Iets geks wat je hier veel ziet: ze verkopen hier motoren in de zelfde winkel waar ze ook tv's en wasmachines verkopen:


Montaña Santa Ana met mooie gerestaureerde huizen:





Na een leuk dagje Guayaquil was het tijd om naar de volgende bestemming te gaan: Montanita. In drie uurtjes zit je aan de kust en al snel hadden we Chicho, mijn surfleraar uit Peru gevonden. Een paar uur later stond Anne voor het eerst op een surfplank en ze deed het erg goed.


Net zoals in Huanchaco is het water in Montanita ook vrij koud (mei) en is het lekkerder om met een wetsuit te surfen. Ondanks dat er nauwelijks mensen aan het surfen waren zat Montanita in de avond vol met feestvierende jongeren. Wanneer de zon onder gaat begint het dorpje te leven.


Samen met Chicho zijn we nog wat gaan eten na een geslaagde dag. Anne zou twee weken met mij mee reizen voordat ze weer terug vloog naar Nederland, dus de volgende dag vertrokken we al naar de derde plek: Puerto Lopez.

No comments:

Post a Comment