For non Dutch readers, use the translation app on the right hand side for my old Dutch blogs

Hi there,

Thank you for visiting my blog. Via this digital medium I'm trying to give you a glimpse of my effort to travel the world. On the right hand side there's an overview of where I've been whilst blogging. Hopefully I'll succeed in making you jealous enough to follow me in my footsteps to the places I've blogged about, but also to places I haven't seen yet. Enjoy!

Sven

Salento en Cocora Valley

Een foto onderweg vanuit de bus tussen Cali en Salento:


De eerste avond besloten we meteen een nationale sport te beoefenen: Tejo. Hierbij moet een je een stalen bal van een paar kilo over een afstand van 10 a 15 meter gooien in een bak met klei. Het is de bedoeling de stalen bal in de bullseye te gooien, een kleine stalen ring in het midden. Op deze ring zitten vier pakjes met explosieven en wanneer je op de rand gooit ipv in de ring explodeert zo'n zakje met een luide knal. Iedereen mag gooien en wanneer niemand in de ring gooit wint de gene die het dichts bij de ring zit, je krijgt dan één punt (je krijgt één extra punt voor een explosie en drie punten als je in de bullseye gooit):



Het was die nacht lekker mistig:


Hier Salento overdag:



Samen met Will, Paul (een Amerikaan die we in het hostel hadden ontmoet) en een jonge die we op het plein hadden ontmoet vertrokken we naar de Cocora Valley waar prachtige en bijzondere waspalmen stonden:


Deze koe zocht schaduw, al was de locatie wat ongelukkig:


De start van een dag wandelen door de Cocora Valley:


De waspalmen in de verte:







Meer kolibries. Prachtig om die kleine beestjes te zien zweven in de lucht!


Op naar het uitkijkpunt:


Helaas was het uitzicht niet heel geweldig (ik, Will, Paul en de jonge van het plein):





Wauw, dit is heel gek om te zien. Wat zijn die bomen hoog en slank! Zelfs met mijn groothoeklens was het lastig om mij en de hele boom er op te krijgen:


Poging twee:



We hadden de laatste 4x4 die dag terug naar Salento en hij was goed vol! Tien passagiers, een hond en twee mountainbikes:


Na een heerlijke nachtrust na een dag wandelen vertrokken we de volgende dag naar een koffieplantage. De plantage was van de eigenaar van het hostel en hij verbouwde er ook fruit. Ik zag voor de eerste keer hoe ananassen groeien. Ze zitten in het midden van een plant als een soort vrucht en je krijgt één ananas per plant:


De molen om de eerste schil van de koffieboon te verwijderen met de Engelse eigenaar:


Nieuwe koffieplantjes:


Koffie aan de boom. De rode bonen zijn rijp:


Om de koffieplanten voor de zon te beschermen staat er tussen elke rij koffiebomen een rij bananenbomen. Dus tijdens de tour kon iedereen onbeperkt bananen eten:


Het proces van koffieboon tot koffiepoeder:


De koffiemolen:


En natuurlijk werd er ook voor ons even koffie gemaakt. Eerst de bonen branden:


Daarna kreeg iedereen een kopje koffie. Ik ben geen echte koffieliefhebber, maarja je bent gek als je hier in Colombia het niet probeert! Dus na acht jaar geen koffie te hebben gedronken was vandaag weer de eerste keer. Iedereen vond het lekker, maar ik was niet helemaal overtuigd. Was niet lekker genoeg om mij weer aan het Colombiaanse zwarte goud te krijgen.

Hier nog enkele foto's van Salento en de omgeving:




Salento is een prachtig dorpje om even tot rust te komen na Cali en de Cocora Valley is schitterend. Na drie nachtjes was het tijd om te vertrekken naar de hoofdstad van Colombia: Bogota. Will was al een dag eerder vertrokken naar Bogota om daarna snel naar Medellin door te gaan en Will bleef nog een nachtje langer in Salento. Het groepje viel helaas uit elkaar. Maar je ontmoet zo veel mensen in de hostel dat je eigenlijk nooit alleen bent. Wat een ervaring om zo te reizen!

No comments:

Post a Comment